Письменницький літопис. Письменник Сергій Мартинюк. Ірпінь. Презентація. Книга “Українці – люди Сонця Неба”

Сергій Мартинюк, український письменник, учасник ірпінської тероборони:

 «У нас є все своє. Нам тільки треба згадати про себе, своїх батьків, дідів і прадідів і спокійно жити. Саме про це я й пишу».

Український письменник Сергій Мартинюк із початком повномасштабної війни вступив лав територіальної оборони Ірпеня. Та навіть у палаючому місті, поміж обстрілами, не переставав писати.

Саме з його думок та спогадів, а також із міркувань і досліджень ліквідатора аварії на ЧАЕС Василя Акименка народилася книга «Українці – люди Сонця Неба». У ній «затоваришували» абсолютно різні жанри. Письменницький літопис і вірші з війни, нариси про Київ і мовні дослідження. Самі ж автори називають книгу краєзнавчою розвідкою.

Сергій Мартинюк, український письменник, учасник ірпінської тероборони:

 «Ми багато кого вчили, але чомусь не навчили себе тому, що ми відомий народ, багатий народ, достойний народ. Тому я й говорив – бути українцем не соромно, соромно цим не пишатися. Треба це просто відчувати, це треба мати в серці».

І це відчули всі присутні в бібліотеці. На презентацію книги завітало чимало містян. Серед них — і юний ірпінський письменник Богдан Притула.

Богдан Притула, письменник:

«Невимовно радий, що ми можемо проводити такі заходи, і бажаю самому Сергію Яковичу творчої наснаги і щоб в майбутньому виходило ще більше збірок».

«Українці – люди Сонця Неба» ви можете взяти почитати в міській бібліотеці. До речі, зараз тут вдосталь новинок на будь який смак! Тож працівники бібліотеки запрошують всіх охочих на «дегустацію».

Віра Пальчевська, бібліотекарка:

«Мені приємно, коли до нас приходять молоді люди, студенти. Приходять люди до 40 років, за 50 років. І нам є що запропонувати».

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Ці книги були придбані в кінці 2023 року за кошти міського бюджету. Таких траншів у нас було два і це якраз друге придбання. Відсьогодні ці книги потраплять на полиці нашого читального залу, в бібліотеку для дітей, а також — в бібліотеки нашої громади».

Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на twitter
Twitter
Поділитися на telegram
Telegram

Вам також может сподобатися: