Письменницький літопис. Ірпінь сьогодні. В Центральній бібліотеці міста відбулась презентація другої книги альманаху поезії “Нескорена Україна”.

Лариса Недин Ірпінь сьогодні. В Центральній бібліотеці міста відбулась презентація другої книги альманаху поезії “Нескорена Україна”. Організаторка заходу, авторка ідеї й упорядниця видання Ніна Шаварська . Кожен із авторів виконував вірші, ділився своїми думками про роль письменника в суспільстві, а надто в час воєнної доби. Дякуємо нашому колезі, ірпінчанину Сергію Сергій Мартинюк (позивний “Письменник”), який розповів , повідав, показав, нагадав про ті страшні події, які довелось пережити місцянам в перші дні повномасштабного вторгнення рашистів, адже з перших днів він з побратимами став на захист свого рідного міста… Михайло Шевченко , Ніна Шаварська, Владлен Ковтун , Тетяна Левицька , Анатолій Матвійчук , Тетяна Мирошниченко , Лариса Петрова , Ірина Родченко , Галина Сливка , Віктор Кучерук , Леся Оленівська, Іван Гайворон, Міла Сонячна дякую за чудове товариство і спілкування.

Олена Циганенко. Рядки, написані війною…Презентація поетичного альманаху ,, Нескорена Україна ” відбулась сьогодні в Ірпінська міська публічна бібліотека імені Максима Рильського .До нього увійшли поезії як знаних літераторів, так і початківців, написані з початку повномасштабної війни в Україні.Кожен рядок поезій пронизані болем за Україну, світлою пам’яттю за загиблими захисниками, жагою перемоги над лютим ворогом. Упорядником двох альманахів була поетеса Ніна Шаварська, яка була ведучою заходу.Київські літератори, які завітали на презентацію, були вражені документальними кадрами з фільму ,,Форпост” про жахіття війни, які відбувалися в Ірпені в лютому- березні 2022року, героїзмом Захисників міста- героя Ірпеня, які стали на шляху ворога до столиці.А потім звучала поезія війни у виконанні авторів, патріотичні пісні у виконанні відомого поета і співака Анатолія Матвійчука, Тетяни Мірошниченко , які торкнулися сердець всіх присутніх в залі.Майже всі поети подарували нашій бібліотеці свої поетичні збірки, тож книжковий фонд поповнився на 43 книги, які зацікавлять любителів поезії Ірпеня.

Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на twitter
Twitter
Поділитися на telegram
Telegram

Вам також может сподобатися: