Письменницький літопис. ,, Я Українець, і мене не скорити…” 23 грудня 2022 року в Ірпінська міська публічна бібліотека імені Максима Рильського відбулась презентація книги українського письменника, учасника територіальної оборони міста Ірпеня Сергія Мартинюка з промовистою назвою ,,13 віршів, або битва за Ірпінь змінила світ ”.

,, Я Українець, і мене не скорити…”23 грудня 2022 року в Ірпінська міська публічна бібліотека імені Максима Рильського відбулась презентація книги українського письменника, учасника територіальної оборони міста Ірпеня Сергія Мартинюка з промовистою назвою ,,13 віршів, або битва за Ірпінь змінила світ ”.Ці вірші писались автором в окопах, на позиціях, під ворожими обстрілами , вони пахнуть потом,порохом і славою. 24 лютого Сергій Мартинюк став добровольцем і з мисливською рушницею приєднався до рядів територіальної оборони міста. Мав позивний -,,Письменник ”З 27 лютого по 28 березня тривала героїчна оборона міста Ірпеня, під час якої загинуло 38 бійців територіальної оборони, 50 військовослужбовців ЗСУ, та 322 цивільних жителі. Було пошкоджено 71% території міста.Найнебезпечнішими місцями під час оборони столиці були названі Ірпінь, Буча Гостомель, Вишгород.Саме героїзм ірпінців в перші дні наступу ворога, зокрема учасників територіальної оборони, яку очолив мер Ірпеня Олександр Маркушин, зірвав план ворога про захоплення Києва за 3 дні. 24 березня згідно Указу Президента України Ірпінь став містом-героєм!Сьогодні Сергій Мартинюк має медалі ,,За заслуги перед містом Ірпінь”, ,,За оборону рідної держави”, ,,За сприяння Збройним силам України!”Учасники презентації поділились болючими спогадами про війну, евакуацію, окупацію міста, переглянули відео презентацію з воєнними світлинами автора , зачитали рядки поезій з книги.Повномасштабна війна продовжується в Україні вже 300 днів, гинуть в боях мужні Захисники і Захисниці, серед них і наші земляки.Слава Україні! Героям Слава! Вічна пам’ять загиблим!🙏🙏🙏💙💛Книга Сергія Мартинюка видана під патронатом міського голови міста- героя Ірпеня Олександра Маркушина і надійде до публічних бібліотек Ірпінської ТГ та шкільних бібліотек. (Олена Циганенко)

Презентація книги “13 віршів, або Битва за Ірпінь змінила світ” воїна ТРО Сергія Мартинюка (позивний Письменник). Це була велична битва, яка почалася зі жменьки захисників, їх не було навіть пів сотні, але в них був козацький дух, чітка координація дій: міської влади й очільника міста Олександра Маркушина, ТРО та ЗСУ. Багатокілометрові колони рашистів й елітні підрозділи рвалися на Київ, та не могли пройти Ірпінь. Світлини спаленої колони на вулиці Вокзальній в Бучі облетіли весь світ, а почали бити цю колону воїни ТРО біля ТРЦ “Жираф”. Орки не раз атакували Ірпінь, що став островом свободи, та не взяли нескорене місто, яке зірвало мости, й стало щитом столиці! (Валентин Савчук)

Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на twitter
Twitter
Поділитися на telegram
Telegram

Вам також может сподобатися: