Письменницький літопис. Письменник Сергій Мартинюк прийняв участь у закритті мистецької виставки Івана Рябчука “Вишитий Кобзар” (9.12.21)

Пречудова організація і суперове завершення виставки. Теплі і пишнодостойні вітання ювіляру. Зворушений і дякую за запрошення на свято вишиваного мистецтва. Окрема подяка колективу бібліотеки і особисто директору Олена Циганенко . Ви неперевершені і граційні Ірпінчанки.

Поезію Тараса Шевченка можна не лише читати, співати, малювати, а й вишивати… Сьогодні в Ірпінська міська публічна бібліотека імені Максима Рильського відбулося закриття мистецької виставки ,, Вишитий Кобзар” , яка демонструвалась тут з нагоди 80- ти літнього ювілею її автора, українського вишивальника, нашого земляка Івана Рябчука.Всього до ,, Кобзаря” Тараса Шевченка входить 235 поетичних творів- віршів, поем, балад. Іван Рябчук за допомогою техніки вишивки хрестиком відтворив тексти 70 найвідоміших поезій Кобзаря, створивши вишиті картини. Його ім’я внесено до Національної книги рекордів України. Ірпінські митці привітали ювіляра, який отримав грамоту і грошову премію від Ірпінського міського голови Олександр Маркушин , побажали козацького здоров’я і подальшого творчого натхнення на створення нових вишитих робіт Кобзаря. Виставка робіт Івана Рябчука в міській бібліотеці викликала захоплення відвідувачів, бо поезія Тараса Шевченка є завжди актуальною і сучасною в боротьбі українців за краще майбутнє своєї незалежної України. Всі присутні з задоволенням отримали календарик на 2022 рік ,,Я ❤️ Ірпінь” від Юлия Савинова Полиграфия

Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на twitter
Twitter
Поділитися на telegram
Telegram

Вам також может сподобатися: