Випробування чистої водневої бомби потужністю 50 млн тонн. СРСР 1961 рік

–«Цар-бомба» виявилася непрактичною зброєю – переможець отримував нікому не потрібну пустелю. Пізніше, в 1963 році, СРСР, США і Великобританія підписали «Договір про часткову заборону випробувань» і всі вибухи «переїхали» під землю.—

Радянська «Цар-бомба», випробувана в далекому 1961 році, мала потужність близько 50 мільйонів тонн в тротиловому еквіваленті.

Найпотужніша з випробуваних ядерних бомб називалася РДС-220 або просто «Цар-бомба». Відео вибуху цієї водневої бомби було днями розсекречено «Росатомом» на честь 75-річчя російської ядерної промисловості. Перші 30 хвилин відео – кінохроніка з елементами класичної радянської пропаганди, яка описувала історію створення бомби і підготовку до випробування.

Довжина «Цар-бомби» становила майже 8 метрів, а діаметр – понад два метри. Для її транспортування у бомбардувальника Ту-95В довелося видалити деякі паливні баки, а також люки бомбових відсіків.

Полігоном для випробувань був обраний острів Північний, розташований в Північному Льодовитому океані, а вибухнула бомба на висоті чотирьох кілометрів над рівнем моря.

У момент вибуху бомбардувальник знаходився на відстані 120 кілометрів від його епіцентру, і все одно його наздогнала вибухова хвиля. Літак перевернуло в повітрі, але пілот зміг впоратися з керуванням і благополучно посадив машину.

Вибух був настільки потужний, що в його результаті утворилася вогненна куля діаметром 8 кілометрів, яку було видно на відстані до тисячі кілометрів. Грибоподібна хмара піднялася вгору на висоту майже восьми Еверестів – 68 кілометрів, а в будинках Норвегії та Фінляндії розбилися шибки.

«Цар-бомба» виявилася непрактичною зброєю – переможець отримував нікому не потрібну пустелю. Пізніше, в 1963 році, СРСР, США і Великобританія підписали «Договір про часткову заборону випробувань» і всі вибухи «переїхали» під землю.

Випробування чистої водневої бомби потужністю 50 млн тонн. СРСР 1961 рік

Випробування чистої водневої бомби потужністю 50 млн тонн. СРСР 1961 рік—«Цар-бомба» виявилася непрактичною зброєю – переможець отримував нікому не потрібну пустелю. Пізніше, в 1963 році, СРСР, США і Великобританія підписали «Договір про часткову заборону випробувань» і всі вибухи «переїхали» під землю.—Радянська «Цар-бомба», випробувана в далекому 1961 році, мала потужність близько 50 мільйонів тонн в тротиловому еквіваленті.Найпотужніша з випробуваних ядерних бомб називалася РДС-220 або просто «Цар-бомба». Відео вибуху цієї водневої бомби було днями розсекречено «Росатомом» на честь 75-річчя російської ядерної промисловості. Перші 30 хвилин відео – кінохроніка з елементами класичної радянської пропаганди, яка описувала історію створення бомби і підготовку до випробування.Довжина «Цар-бомби» становила майже 8 метрів, а діаметр – понад два метри. Для її транспортування у бомбардувальника Ту-95В довелося видалити деякі паливні баки, а також люки бомбових відсіків.Полігоном для випробувань був обраний острів Північний, розташований в Північному Льодовитому океані, а вибухнула бомба на висоті чотирьох кілометрів над рівнем моря.У момент вибуху бомбардувальник знаходився на відстані 120 кілометрів від його епіцентру, і все одно його наздогнала вибухова хвиля. Літак перевернуло в повітрі, але пілот зміг впоратися з керуванням і благополучно посадив машину.Вибух був настільки потужний, що в його результаті утворилася вогненна куля діаметром 8 кілометрів, яку було видно на відстані до тисячі кілометрів. Грибоподібна хмара піднялася вгору на висоту майже восьми Еверестів – 68 кілометрів, а в будинках Норвегії та Фінляндії розбилися шибки.«Цар-бомба» виявилася непрактичною зброєю – переможець отримував нікому не потрібну пустелю. Пізніше, в 1963 році, СРСР, США і Великобританія підписали «Договір про часткову заборону випробувань» і всі вибухи «переїхали» під землю…. підписуйтесь на мою сторінку. тут є і буде більше цікавого, ніж оточує Вас 😉

Publiée par Сергій Чумак sur Mercredi 26 août 2020
Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на twitter
Twitter
Поділитися на telegram
Telegram

Вам також может сподобатися: