Письменницький літопис. Літературно – мистецька зустріч “Я Українець і маю розум Переможця” письменника Сергія Мартинюка. (23.02.23)

Сьогодні. Бібліотека Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Літературно – мистецька зустріч “Я Українець і маю розум Переможця” письменника Сергія Мартинюка. Говорили про книгу Валентина Валентин Собчук і Сергія Смаглюка “Піддубний. Перемоги й непрощена любов до України”.

Нащадок родоводу незламного богатиря Івана Піддубного зустрівся з курсантами в Київському ліцеї імені Івана Богуна, прензентувавши книгу «Піддубний. Перемоги й непрощена любов до України». Захід пройшов під егідою літературно-мистецьких зустрічей ” Я українець і маю розум переможця”, започаткованих викладачем ліцею, письменником Сергієм Мартинюком, який брав участь в битві за Ірпінь. Ця зустріч була акцентованою на історії та сьогоденні, оскільки в ній взяли участь нащадок родоводу Піддубних Сергій Смаглюк та письменник Валентин Собчук, який був співавтором книги. Сергій Смаглюк народився на малій батьківщині богатиря поблизу села Красенівки на Черкащині. Тож він з дитинства чув багато розповідей про світову легенду, якими поділився з курсантами, наголошуючи чому сьогодні важлива постать Піддубного, бо це частина нашої вкраденої історії, а його життєвий шлях є прикладом відстоювання свого національного коріння, адже богатир не побоявся кинути виклик тодішньому режимові, який боровся з усім, що нагадувало про Україну, виправивши в своєму паспорті, закресливши в графі національність «русский» на українець. За це Піддубний потрапив до катівні НКВС, де зазнав тортур , але не зломився. Життя Піддубного сповнене боротьби не тільки на спортивній арені, він був незламним перед сталінським режимом, не пристосовувався до нього, хоча змушений був продати всі свої нагороди, щоб купувати хліб. Ми зараз боремося на всіх фронтах не за хліб насущний, а за нашу свободу, за яку поклали жття багато поколінь, імена цих героїв викреслювали з нашої пам`яті. Сьогодні ми повертаємо нашу історію з усіма нашими героями, демократичними цінностями. Ця битва нагадує легенду про поєдинок слабко озброєного Давида з велетнем Голіафом, але хоч в того було більше сили і зброї, але з Давидом був Господь, тому він переміг велетня його ж мечем! Бо неспроста наші предки казали, хто до нас з мечем прийде, від нього й загине.

Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на twitter
Twitter
Поділитися на telegram
Telegram

Вам також может сподобатися: