Письменницький літопис. Книжка «Пишаюсь, що я – Українець, або Лелеки рідним гніздам не зраджують», автор Сергій Мартинюк. Подана на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2023 року

http://knpu.gov.ua/content/knizhka-%C2%ABpishayus-shcho-ya-%E2%80%93-ukra%D1%97nets-abo-leleki-r%D1%96dnim-gn%D1%96zdam-ne-zradzhuyut%C2%BB

Книжка «Пишаюсь, що я – Українець, або Лелеки рідним гніздам не зраджують», автор Сергій Мартинюк, Видавничий дім «АртЕк», м.Київ, 2021 р.

Висунуто ВГО «Товариство «Знання» України».

Книжка «Пишаюсь, що я – Українець, або Лелеки рідним гніздам не зраджують» Сергія Мартинюка

Літературно-історичне видання «Пишаюсь, що я – Українець, або Лелеки рідним гніздам не зраджують», на нашу думку, цінна тим, що змушує замислитись і по-новому поглянути на чимало подій і фактів, що їх осмислює С.Мартинюк, фактів далекого і недавнього минулого і сьогодення. Ці факти в талановитій авторській інтерпретації перевертають душу читача і стукають у серце попелом мільйонів українців, замордованих, закатованих, але не знищених духовно.

У Сергія Мартинюка оригінальний хід думок, читаєш цю книгу і дивуєшся простоті і мудрості, вмінню автора зазирнути в майбутнє.

В книзі С.Мартинюка «Пишаюсь, що я – Українець…» вражає передусім його могутня віра у велике майбутнє України. Вона, на наше переконання, цінна тим, що вчить як із малоросів переродитися в українців, гордих, незламних, вольнолюбивих. Ця книга втілює новий літературний напрям, бо належить до літератури, яка вчить перемагати.

Як говорить сам автор книги Сергій Мартинюк: «Я вважаю своїм пріоритетом започаткувати нове мислення нової української еліти, надихнути на відродження рідного «я». Хочу надихнути на головне – ми маємо створити нову націю із попелу – націю з розумом Переможців».

Дана книга цінна симбіозом талановитого літератора з яскравим публіцистом, прискіпливим, патріотично налаштованим істориком, саме тому кожну главу своєї книги Сергій Мартинюк закінчує глибокими історичними, політичними чи лінгвістичними розвідками, що додає книзі особливого шарму і своєрідності.

Все це і дає нам підстави представити книгу Сергія Мартинюка на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка.

З подання Всеукраїнської громадської організації

«Товариство «Знання» України»

Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на twitter
Twitter
Поділитися на telegram
Telegram

Вам також может сподобатися: