Письменницький літопис. Книга письменника Сергія Мартинюка “Пишаюсь, що я Українець, або Лелеки рідним гніздам не зраджують” презентована до фондів Ірпінського історико краєзнавчого музею. (7.12.21)

Сьогодні презентував свою книгу “Пишаюсь, що я Українець, або Лелеки рідним гніздам не зраджують” до фондів Ірпінського історико краєзнавчого музею. Спроба перша була вчора під час відкриття виставки Петриківського розпису, але, щось не вийшло зі світлинами. Видання присвячене 30-й річниці відновлення Незалежності України, здійснене за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України та Українського інститута книги. З передмови декілька слів: “Книга вчить, як із малоросів переродитися в Українців. Знаєте чому? Бо малоросів і хохлів дурити легко, але з Українцями, які знають свій родовід – це неможливо. Книга несе новий літературний напрям, літератури, яка вчить перемагати. Як говорить сам автор книги – Вважаю своїм пріоритетом започаткувати нове мислення нової Української еліти, надихнути на відродження рідного “я”. Саме тому це видання розраховане на якнайширше коло читачів, прислужиться воно й тим, хто вірить у те, що “Українець має зустрітися з Україною”.Щиро вдячний директору музею Анатолій Зборовський за Українське серце, професійність, любов до музейної справи. І заключний штришок: Книга вийшла накладом 1000 примірників. До ста примірників йде на Київщину. Сподіваюсь, що незабаром і наші бібліотеки її отримають.І фінальний штрих: Запрошую до музею. Отримаєте захоплюючий і літописний позитив. Аура чарівна.

З допису Анатолія Зборовського 3 січня 2022 року на сторінці в ФБ: “Новорічним подарунком для українських патріотів стало видання нової книги Сергія Мартинюка “”Пишаюсь, що я – Українець, або Лелеки рідним гніздам не зраджують”. Це продовження попередніх книг Мартинюка “Маю честь бути Українцем”, “Того, хто йде важко спинити”, “Народжені перемагати, або краще вмерти стоячи, ніж жити на колінах”. Автор аналізує багато доступних і раніше джерел, подає особисті спогади і показує дійсний стан українсько-російських стосунків упродовж віків, закликає українців бути переможцями. 22 грудня в Будинку офіцерів у Києві голова Спілки офіцерів України, полковник Олександр Сасько провів презентацію книги Сергія Мартинюка. Учасників презентації привітали солісти Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України. Письменник Мартинюк розповів про роботу над книгою. Книгу “Пишаюсь, що я Українець” високо оцінили народний артист України Анатолій Демчук, письменниця Тетяна Дейнегіна та інші. Зокрема, було відзначену особливу актуальність видання в наш тривожний час. Поетеса Антоніна Цвід вручила Сергію Мартинюку грамоту Київської організації Національної спілки письменників України. Сергій Мартинюк подарував свою книгу Ірпінському історико-краєзнавчому музею.”

Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на twitter
Twitter
Поділитися на telegram
Telegram

Вам також может сподобатися: