Письменницький літопис. Газета “Літературна Україна” №11-12 (5894-5895) від 19.06.21року. Сергій Мартинюк “Пишаюсь, що я Українець”

Легендарна газета “Літературна Україна” 11-12 номер за 19 червня 2021 року. Сьома сторінка, стаття “Пишаюсь, що я Українець” про мою творчу презентацію в Ірпінській бібліотеці. Дякую друзі і особиста подяка С. Куліді.

Рубрика – Калейдоскоп новин. “Пишаюсь, що я Українець”. — Саме під таким гаслом 20 травня 2021 року відбулася творча зустріч письменника і публіциста, члена Національних спілок письменників і журналістів України Сергія Мартинюка в Ірпінській центральній бібліотеці ім. Максима Рильського. На зустрічі Сергій Мартинюк презентував дві останні свої книги “Маю честь бути Українцем” і “Того, хто йде, важко спинити”. Обидві були виданні у 2020 році. Перша – у видавництві “АрТек” і друга – у ВЦ “Просвіта”. Творча зустріч пройшла за ініциативи Ірпінської центральної бібліотеки ім. Максима Рильського й особисто директора Олени Циганенко. На зустріч зібралося шляхетне і знане творче сузір’я Приірпіння. Редактор “Літературної України” Сергій Куліда, народна майстриня етноляльок Тетяна Федорова, директор Ірпінського історико – краєзнавчого музею Анатолій Зборовський, відомий фотохудожник і мандрівник Юрій Косін, відомий майстер композицій “Вишитий Кобзар” Іван Рябчук, директорка приватного музею українознавства Світлана Кушнір, письменники літературної студії “Дебют”, друзі і побратими. Модератором зустрічі виступала Олена Циганенко. Зустріч розпочалася відеофільмом про життевий шлях прозаїка. Фільм зроблено творчим колективом “Шлях” під керівництвом письменника Володимира Коскіна. Далі Олена Циганенко розповіла про творчий шлях Сергія Мартинюка. — Протягом двох годин відбувалося живе спілкування з читачами, читання творів. Сергій Мартинюк розказав про себе і свою творчість. Зокрема, присутні дізналися багато цікавого і невідомого широкому загалу. Письменник із дитинства мріяв навчатися на журфаці Одеського університета, але рано помер тато, тому долю поєднав із військом. Про початок письменницького шляху і чому перші книги наполовину були написані російською мовою. Цікава розповідь про родину і свою Ладу – Берегиню. Чому звільнився з війська і чому вирішив повернутися в Україну. Про майбутні плани з показом рукописів двох наступних книг. Цікаво і влучно про письменника Сергія Мартинюка сказав його колега по перу письменник, головний редактор “Літературної України” Сергій Куліда: “Він такий, як його книги. Він – народжений перемагати. Він – має честь бути Українцем. Він той, хто йде, і кого важко спинити. Щиро бажаю подальших творчих успіхів і перемог”, Анатолій Зборовський, директор Ірпінського історичного музею сказав таке: “Сергій Мартинюк – письменник із власним літературним обличчям. Автор, чиї книги хочеться читати. Його книги дарують насолоду відчути себе гідним Українцем. Тож читаймо книги Сергія Мартинюка”

Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на twitter
Twitter
Поділитися на telegram
Telegram

Вам також может сподобатися: