Презентація альманаху “Балтське коло” в Балті

Презентація альманаху “Балтське коло” в Балті. Ще декілька світлин. Я щасливий, що ми змогли це зробити. Радію, що один примірник зміг подарувати Г. Скринник з віршами призабутого Петра Скринника. Пам’ятаю, як в дитинстві захоплювався його віршами і як родичі над ним посміювались, за його любов до поєзії. Де ви, ті які посміювались? Згинули як роса на сонці. А Петро Скринник залишився у віршах. Нам би, побільше, таких залюблених у поєзію і мистецтво, було б більше книг по краєзнавству. І правдивому літопису. І не вкрала б Орда у нас нашу прадавню історію. До слова – домовився з О. Таскіним, що до січня напише свою краєзнавчу розповідь про Балту. А я допоможу її видати.
Радію, що в розділі “Гумор і сатира” є твори Володимира Паляниці і Олексія Мельника. В розділі “Незабутні” є твори Віктора Фінка, Віктора Скокова, Степана Олійника. В розділі “Проза” чудові Педагогічні єтюди Бориса Ступака. В розділі “Поєзія” чарівні вірші Наталії Ступак.
Дякую моїм друзям М.Гершковичу, Р.Грушко, Ю.Шелудченко за творчість і віру в себе. Готуємо матеріали до другого номеру альманаха.
І наостанок, або заключний штришок – В планах започаткувати Всеукраїнську літературну – мистецьку премію “Балтське коло”. Премія має бути, не тільки літературна. Ми продумаємо як зробити краще. Хочу започаткувати книжковий фестиваль “Балтське коло”. Щоб були провідні видавництва, відомі поєти, письменники, артисти. Я переконаний, що кожні 10 гривен, які вкладаються в слово, книгу сьогодні, завтра нам повернуться модерною, освіченою, достойною нацією. Так воно і буде.
Балти – народжені перемагати!..https://www.facebook.com/martynuk.unp/posts/2177500932371937

Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на twitter
Twitter
Поділитися на telegram
Telegram

Вам також может сподобатися: