Митрополит Драбинко закликав владу заборонити РПЦ в Україні у відповідь на знесення в Криму храму ПЦУ

Митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) закликав владу заборонити діяльність РПЦ в Україні.

Про це митрополит написав на своїй сторінці в Facebook.

Саме так відреагував митрополит ПЦУ на рішення кримського суду, який зобов’язав архиєпископа Кримської єпархії ПЦУ Климента знести в п’ятиденний термін храм в Євпаторії.

Митрополит Драбинко наголошує, що «керівництво Держави має негайно дати адекватну відповідь цьому духовному тероризму» та у випадку знесення українського православного храму, влада України має заборонити діяльність РПЦ в Україні, як посібника міжнародного тероризму.

«Вважаю, що Керівництво Держави повинне негайно дати адекватну відповідь цьому «духовному» тероризму. У випадку реалізації задекларованих погроз – заборонити діяльність РПЦ в Україні, як посібника міжнародного тероризму. Незчисленна кількість храмових споруд УПЦ, що знаходиться в юрисдикцій ній приналежності до московського патріархату, побудована з порушеннями відповідного законодавства. Масово порушуються правила користування приміщеннями які перебувають в аренді. Безкінечна кількість порушень при введені в експлуатацію та правил пожежної безпеки», — зазначив митрополит.

Як РІСУ інформувала, архиєпископу Кримської єпархії ПЦУ Клименту 23 липня російські судові пристави вручили постанову про знесення храму в Євпаторії, що в анексованому Криму.

Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на twitter
Twitter
Поділитися на telegram
Telegram

Вам також может сподобатися: